Uspešno pokrenite podkast - Detaljan proces i konkretni koraci - preuzmite OVDE

AI alati u podcast produkciji

U današnjoj epizodi “Podkast Laboratorija”, otkrila sam najkorisnije AI alate koji mogu ubrzati i olakšati proces kreiranja i uređivanja podcasta. Kroz praktične savete i lična iskustva, pružila sam jasan uvid u alate koje sam testirala i preporučujem da ih isprobate.

1. Speech Notes – Automatsko Zapisivanje Teksta

Speech Notes je alat koji omogućava automatsko zapisivanje teksta dok govorite. Dok govorite, alat automatski zapisuje vaše reči, što može znatno uštedeti vreme. Ovaj je alat koristan za one koji žele da imaju kompletan tekst ispred sebe pre nego što snime epizodu.

2. Riverside.fm – Platforma za Snimanje i Editovanje

Riverside.fm je deo Spotify platforme i nudi mogućnosti za snimanje i editovanje podcast epizoda. Iako sam testirala ovaj alat i platila za osnovni paket, nisam bila potpuno zadovoljna svim opcijama. Posebno mi je smetalo ograničenje u editovanju i stvaranju promotivnih klipova.

3. Audacity – Besplatan Program za Snimanje i Uređivanje

Audacity je besplatan program koji koristim za snimanje i editovanje svojih podcast epizoda. S obzirom na mnoge funkcije koje nudi, Audacity se pokazao kao pouzdan alat za kvalitetno uređivanje audio zapisa. Ovaj program idealan za one koji žele da imaju potpunu kontrolu nad procesom editovanja.

4. TurboScribe.ai – Automatska Transkripcija

TurboScribe.ai je alat za automatsku transkripciju audio i video zapisa. Preporučen od strane koleginice Dragane Repac, ovaj alat omogućava dobijanje transkripta sa visokim stepenom tačnosti.

5. Headliner – Kreiranje Promotivnih Klipova

Headliner je alat koji koristim od samog početka svog podcast putovanja. Omogućava kreiranje promotivnih klipova sa transkriptima, što je idealno za deljenje na društvenim mrežama. Ovaj alat je pouzdan i preporučujem ga svim podcasterima koji žele da unaprede promociju svojih epizoda.

Zaključak

Korišćenje AI alata može znatno olakšati i ubrzati proces kreiranja i uređivanja podcasta. Preporučujem da isprobate ove alate i pronađete one koji najbolje odgovaraju vašim potrebama. Isprobajte ove alate i otkrijte kako vam mogu pomoći u vašem podcast putovanju!

Ako želite da pokrenete svoj podkast ili se posavetujete kako najbolje iskoristiti ovaj medij, slobodno me konktaktirajte za stručnu pomoć i savete.

Apsolutni ste početnik i želite da pokrenete podkast: https://subscribepage.io/podkasting101-podakast-za-pocetnike

Želite da mi pošaljete glasovnu poruku? Možete preko sledećeg linka, a ja jadva čekam da čujem vas: https://www.speakpipe.com/PodkastLaboratorija

Povežimo se na više kanala: