Uspešno pokrenite podkast - Detaljan proces i konkretni koraci - preuzmite OVDE

O meni

Hej, zdravo!

Ja sam Milica, specijalista za podkaste!

Pre svih titula i opisa posla, ja sam supruga i mama tri dečaka. Potičem iz jednom malog, primorskog grada iz Crne Gore. Svoje prve velike snove sam spakovala u kofere, kada sam upisala studije u Beogradu. Nakon što sam diplomirala na Filološkom fakultetu, odsek za engleski jezik i književnost, odlučila sam da svoj životni i poslovni put nastavim u ovom gradu. Ovde su nastali moji prvi poslovni koraci u multinacionalnoj kompaniji, i stvorila sam porodicu po svojoj meri.
milica-drinjakovic-podkast-84

Podkastima sam počela da se bavim sasvim slučajno. U toku akademije za virtuelne asistente, jedan od zadataka je bio upravo i rad na podkastima. Zadatak mi je bio više nego zanimljiv. Činjenica da neko snima svoje audio zapise, deli vrednosti i znanja, a da nije ograničen slovnim karakterima me je oduševila.

Počela sam više da istražujem podkaste sve u cilju pronalaženja onih koji će mi pomoći u mom daljem poslovnom razvoju.

Možda se pitate zašto su mi toliko prijali podkasti u odnosu na popularne društvene mreže?

Odgovor je krajnje jednostavan, jer kao majka, virtuelni asistent i preduzetnica, često moram da obavljam više poslova istovremeno.

podkasting

Istina je da sam zahvaljujući podkastima zavolela jedan od najdosadnijih kućanskih poslova-peglanje. Ali i ne samo peglanje, podkaste slušam i dok: kuvam, čistim, vežbam, izvodim psa u šetnju. To je sloboda koja nude podkasti; oni su mobilni i ne ograničavaju me da se samo jednoj stvari posvetim. Samo stavim slušalice i uživam.

Tako sam zapratila nekoliko podkasta koji se bave biznisom, ličnim i profesionalnim razvojem. Podkast koji bih rado izdvojila i svima iskreno preporučila je podkast “Radim po svom” od Tee Zavacki.

Potpuno prirodno poteklo da se počnem baviti podkastima i pružam uslugu klijentima, kao podkast asistent.

Kako su podkasti kod nas još uvek u povoju, moji prvi klijenti su bili stranci. Kod njih me fascinira činjenica da oni ništa ne prepuštaju slučaju i za razvoj svog biznisa koriste sve dostupne kanale za prodaju svojih usluga i prozivoda. To je ono što bih želela da prenesem i na domaće tržište. Da pokažem vama dragi moji, kako možete da iskoristite podkaste kao deo svoje content strategije. Ili da podkasti budu glavni content a da od podkasta pravite delove sadržaja za društvene mreže, blog ili newsletter.

Podkasti su još jedan kanal, koji vam, optimizovan zajedno sa društvenim mrežama, newsletterom, i vebsajtom, pojačava svest o vašem biznisu i služi da se približite vašim pratiocima.

milica-drinjakovic-podkast-15

Ako se pitate o čemu podkasti mogu da budu, dajem vam primer svojih klijenata. Moji kljenti vode svoje podkaste o biznisu, prodaji, couchingu, nekretninama, psihoterapiji, društvenim mrežama, vokalnim treninzima i organizaciji događaja.

Razmišljate da i vi pokrenete podkast?

Tu sam da vam pomognem.