Uspešno pokrenite podkast - Detaljan proces i konkretni koraci - preuzmite OVDE

Spotify Impressions analitika za bolji uspeh vašeg podkasta

U današnjoj epizodi Podkast Laboratorije istražujemo novu, moćnu analitiku koju nudi Spotify. Istražujemo ‘‘Impressions’ – metriku koja otkriva koliko puta je vaš podkast ili podkast epizoda bila prikazana potencijalnom slušaocu. Razložićemo sve što je potrebno da znate o ovoj funkciji u okviru Spotify platforme i zašto je važna. Pored toga, naučićemo kako koristiti Impressions podatke za optimizaciju podkasta radi boljeg dosega i angažovanja.

Da detaljnije objasnim: Spotify Impressions se računa svaki put kada se vaš podcast prikaže na Spotify platformi bilo kom slušaocu. Ove impresije mogu dolaziti iz različitih izvora, kao što su preporuke aplikacije, nedavno slušani podkasti, pregledi u biblioteci ili pretraga. Ove impresije nam pomažu da bolje razumemo kako naš podkast privlači slušaoce i kako ga možemo optimizovati da ciljamo pravu publiku.

Jedna važna stvar koju treba imati na umu je da broj impresija može biti veći od broja preuzimanja, jer neki ljudi samo pregledaju podkast, ali ga jop uvek nisu zapratili ili nisu poslušali. Bez obzira, možda nisu trenutno kliknuli na vaš podkast ili epizodu, ali to ne znači da neće u nekom narednom periodu. Takođe, preporučuje se da pregledate ove brojke nekoliko dana nakon objavljivanja epizode, kako biste dobili širu sliku o ukupnom broju impresija.

“Uspeh vašeg podkasta nije samo u sadržaju već i u tome da ga učinite vidljivim.”

Šta ćete saznati u ovoj epizodi:
05:41Priprema trailer epizode
10:49Odabir programa za snimanje 15:22Korišćenje Zoom-a za snimanje 18:35Snimanje u Audacity programu 21:35Isprobavanje Riverside platforme

Ako vam je ova epizoda bila korisna, ili znate nekog kome bi ove informacije značile, podelite na svojim mrežama i slobodno me označite, i prosledite onima koje ova tema zanima.

Povežimo se na više kanala: