Uspešno pokrenite podkast - Detaljan proces i konkretni koraci - preuzmite OVDE

5 saveta za bolju optimizaciju podkasta

Zašto je istraživanje ključnih reči važno za vaš podkast

Istraživanje ključnih reči pomaže vam da otkrijete koje reči ili fraze vaša ciljna publika pretražuje na platformama poput Google-a. Na osnovu tih ključnih reči možete snimiti relevantne i korisne epizode. Takođe, optimizacija vaših podkast epizoda za SEO povećava šanse da vaš podkast bude pronađen od strane novih slušalaca. Bitno je shvatiti interese i potrebe svoje publike kako biste mogli pružiti sadržaj koji žele i traže.

Brainstorming ideja za teme epizoda

Prvi korak u istraživanju ključnih reči je da napravite listu tema koje želite da pokrijete u vašem podkastu. Ovde nema grešaka, samo pišite sve što vam padne na pamet. Možete koristiti i platforme poput Reddit-a kako biste pronašli relevantne teme i saznali o čemu ljudi najviše raspravljaju. Nemojte se bojati eksperimentisati i istraživati nove teme kako biste privukli što više slušalaca.

Upotreba alata za istraživanje ključnih reči

Za istraživanje ključnih reči, korisno je koristiti alate poput “Keywords Everywhere” ili “Ubersuggest”. Ovi alati vam pružaju analitiku i pokazuju obim pretrage i težinu rangiranja određenih ključnih reči. Cilj je pronaći ključne reči sa visokim obimom pretrage a malom “difficulty”. Nećete moći konkurisati za veoma konkurentne ključne reči sve dok ne izgradite značajan autoritet na mreži.

Analiza konkurencije

Kada pronađete ključne reči koje želite ciljati, korisno je pogledati konkurenciju. Progooglajte ključnu reč i vidite koji rezultati se već pojavljuju na prvoj stranici Google pretraživača. Ako se većina rezultata fokusira na nešto drugačije od onoga što vi planirate, možda biste trebali razmotriti drugu ključnu reč koja bolje odgovara vašoj ideji. Ovo je takođe dobar način da proverite je li vaš planirani sadržaj relevantan i da odgovara potrebama publike.

Pisanje optimiziranih podkast beleški

Kada odaberete reč koju ciljate, trebali biste je sadržati u nazivu epizode, opisu epizode i blog postu na vašoj web stranici (ako je imate). Ovo je važno za optimizaciju sadržaja i osiguravanje da vaš podkast bude vidljiv na pretraživačima poput Google-a. Takođe je dobra praksa koristiti ključne reči u prvom pasusu opisa epizode kako biste istakli temu epizode.

Istraživanje ključnih reči je ključni korak za uspešno vođenje i rast vašeg podkasta. Korištenje alata za istraživanje reči, analiza konkurencije i optimizacija podkast beleški osiguraće da vaš sadržaj stigne do željene ciljne publike. Zapamtite, ciljanje ključnih reči je o ispunjavanju namera pretraživanja publike i pružanju korisnog sadržaja koji aktivno traže. Proširite svoj uticaj i povećajte broj slušalaca tako što ćete iskoristiti moć istraživanja ključnih reči za vaš podkast.

Šta ćete saznati u ovoj epizodi:
05:41Priprema trailer epizode
10:49Odabir programa za snimanje 15:22Korišćenje Zoom-a za snimanje 18:35Snimanje u Audacity programu 21:35Isprobavanje Riverside platforme

Ako vam je ova epizoda bila korisna, ili znate nekog kome bi ove informacije značile, podelite na svojim mrežama i slobodno me označite, i prosledite onima koje ova tema zanima.

Da li želite da pokrenete svoj podkast? Napravite uticaj u svom biznisu i proširite svoju zajednicu? Imam rešenje koje će vam pomoći da to ostvarite! Podkast radionica koja će vas voditi kroz sve korake – od pripreme, preko tehničkih detalja, do promocije vašeg podkasta: Podkast_radionica

Konsultacije za pokretanje podkasta: ⁠https://tidycal.com/konsultacije/podcast-60-minutne-konsultacije⁠

Imate podkast i želite podkast reviziju vašeg podkasta kako bi još bolje radio za vas: https://tidycal.com/konsultacije/podcast-revizija

Povežimo se na više kanala: