Uspešno pokrenite podkast - Detaljan proces i konkretni koraci - preuzmite OVDE

Cilj podkast laboratorije: stvaranje uticajnog sadržaja

Podcasting može delovati zastrašujuće za mnoge koji žele da se istaknu i postanu deo ovog brzorastućeg formata. Milica Drinjaković, u svojoj Podkast Laboratoriji, nudi savete kako da kreirate uspešan podkast, gradite zajednicu i pretvarate svoje slušaoce u klijente.

Podcasting nije trka, već maraton. Milica naglašava važnost konzistentnosti u kreiranju sadržaja, ne ciljajući na nagli rast, već na postojanost i kvalitet. Konzistentnost nije samo u čestom objavljivanju epizoda, već i u postizanju visokog retention rate-a, što znači da slušaoci ostaju do kraja epizode. Sa posebnim fokusom na dugoročnu strategiju, Milica vam savetuje da gradite temelje koji će se vremenom isplatiti.

Izrada sadržaja sa predumišljajem

Izrada sadržaja sa namerom i ciljanjem na repurposing materijala je ključno. Planiranje sadržaja koji može ponovo da se koristi, u obliku playlista ili lead magneta, doprinosi stvaranju vrednosti za slušaoce i olakšava proces za kreatore. Budući razvoj Podkast Laboratorije biće usmeren na ovaj pristup.

Kako rasti bez žrtvovanja kvaliteta

Milica radije bira usmeren pristup ka njegovanju odnosa sa postojećom publikom, razumejući da sporiji rast može biti održiviji i smisleniji put. Retention rate koji dostiže skoro 100% pokazatelj je da su njene epizode cenjene i da su slušaoci angažovani do samog kraja.

Budućnost Podkast Laboratorije

Milica otkriva planove za rebranding svoje emisije. Nova vizija uključuje promenu intro muzike, vizuala i potencijalno novo pravac sadržaja. Ona potvrđuje da su promene prirodan korak u evoluciji svakog podcasta i podseća nas da ne treba žuriti sa promenama ukoliko postojeći elementi još uvek služe svojoj svrsi.

Snimanje video podkasta: da ili ne?

Milica iznosi ličnu preferenciju za audio format zbog fleksibilnosti i jednostavnosti. Snimanje u pidžami i bez šminke su samo neke od prednosti koje ona vidi u audio podcastu. Dok razmišlja o budućnosti videopodkasta, naglašava da će se tome posvetiti kada bude logičan naredni korak.

Milica Drinjaković koristi Podkast Laboratoriju kao primer kako se strpljenjem, fokusom na kvalitetu i planiranjem sadržaja može izgraditi uspešan podcast. Sa pravom strategijom i strastvenim pristupom, svako može pokrenuti putovanje koje ne samo da zadovoljava osobne kreativne želje, već može imati i stvaran uticaj na slušaoce.

Apsolutni ste početnik i želite da pokrenete podkast: https://subscribepage.io/podkasting101-podakast-za-pocetnike

Želite da mi pošaljete glasovnu poruku? Možete preko sledećeg linka, a ja jadva čekam da čujem vas: https://www.speakpipe.com/PodkastLaboratorija

Povežimo se na više kanala: