Uspešno pokrenite podkast - Detaljan proces i konkretni koraci - preuzmite OVDE

Kako prebaciti audio podkast na YouTube platformu

U današnjoj epizodi Podkast Laboratorije, podeliću svoje iskustvo sa postavljanjem audio podkasta na YouTube platformu. Prvobitno sam izbegavala ovu platformu zbog platforme optimizovane prvenstveno za video sadržaj. Međutim, sa novim mogućnostima koje je obezbedila YouTube platforma za automatski prenos audio epizoda, detaljno sam predstavila korake za postavljanje podkasta na YouTube, od verifikacije kanala do unosanja RSS linka.

Nove mogućnosti za audio podkaste na YouTube platformi

YouTube se već dugo smatra jednom od najvećih platformi za video sadržaj, ali nedavno je postala i zanimljiva opcija za vlasnike audio podkasta. Koje su to nove mogućnosti za audio podkaste na YouTube platformi? Pročitajte praktične savete o tome kako jednostavno preneti podkast na ovu platformu i maksimalno iskoristiti njene benefite.

Prenos audio podkasta na YouTube platformu

Kada se radi o postavljanju audio sadržaja na YouTube platformu, jedan od glavnih izazova je pretvaranje mp3 fajlova u mp4 formate, kao i pravljenje odgovarajućeg vizuelnog sadržaja. Međutim, sada je YouTube omogućio prenos podkasta koristeći RSS link koji se prekopira sa hosting platforme. Ova mogućnost nudi vlasnicima podkasta jednostavniji način za plasiranje svojih audio sadržaja na popularnoj platformi.

Proces postavljanja podkasta na YouTube

Praktični koraci za prenos podkasta na YouTube platformu i detaljnija optimizacija audio sadržaja objašnjeni su detaljno u epizodi. Koraci od potvrde identiteta, preko postavljanja RSS linka do objavljivanja i optimizacije svake epizode na YouTube-u olakšavaju vlasnicima podkasta da prošire svoju publiku i povećaju dostupnost svog sadržaja.

Benefiti plasiranja podkasta na YouTube

Prenos audio podkasta na YouTube platformu pruža vlasnicima mogućnost da dosegnu širu publiku, unaprede SEO optimizaciju i iskoriste specifične karakteristike platforme kao što su tagovanje, end screen opcije i druge tehničke stvari koje pomažu u boljem rangiranju i lakšem pronalasku podkast epizoda. Takođe, ovaj proces omogućava vlasnicima da iskoriste dobre prilike za promociju, privlačenje novih slušalaca i izgradnju zajednice oko svog sadržaja.

Šta ćete saznati u ovoj epizodi:
05:41Priprema trailer epizode
10:49Odabir programa za snimanje 15:22Korišćenje Zoom-a za snimanje 18:35Snimanje u Audacity programu 21:35Isprobavanje Riverside platforme

Ako vam je ova epizoda bila korisna, ili znate nekog kome bi ove informacije značile, podelite na svojim mrežama i slobodno me označite, i prosledite onima koje ova tema zanima.

Da li želite da pokrenete svoj podkast? Napravite uticaj u svom biznisu i proširite svoju zajednicu? Imam rešenje koje će vam pomoći da to ostvarite! Podkast radionica koja će vas voditi kroz sve korake – od pripreme, preko tehničkih detalja, do promocije vašeg podkasta: Podkast_radionica

Povežimo se na više kanala: