Uspešno pokrenite podkast - Detaljan proces i konkretni koraci - preuzmite OVDE

Kako zainteresovati pratioce da poslušaju podkast

U današnjoj epizodi “Podkast Laboratorije”, podelila sam svoje stručno znanje o tome kako možemo da iskoristimo ekipu sa njuzletera i društvenih mreža kako bismo promovisali naše podkast epizode i privukli veću publiku. Kroz primere iz vlastitog iskustva, istakla sam ključne savete i strategije koje mogu pomoći preduzetnicima da razviju uspešan i angažovan podkast. U nastavku, očekuju vas saveti korak po korak.

Korišćenje njuzleter liste

Način na koji pristupamo zajednici sa njuzletera a u cilju promocije našeg podkasta, zavisi svakako od preferencija koje ta publika ima. Svakako da moramo prihvatiti činjenicu da postoji samo ona publika koja voli da čita, kao i ona koja voli samo da sluša podkaste. Ova dva kanala su idealna za stvaranje dublje veze sa publikom i zato nikako ne bih preporučila da jedna drugu isključuju. postoji način kako možemo pomiriti obe strane, i da na najbolji mogući način optimizujemo ova dva kanala.

Optimizacija društvenih mreža

Postoji mnogo mesta na društvenim mrežama koje možemo da iskoristimo za promociju podkasta. Često BIO sekciju zanemarimo da istaknemo svoj podkast, a to je prvo mesto kada upoznajemo potencijalnog pratioca sa našim radom. Takođe, ne mogu dovoljno da naglasim kako sama objava da je nova epizoda objavljena nije dovoljna i da promocija kroz audio snimke, poput audiograma ili Reels-a, može znatno povećati mogućnost da pratioci na društvenim mrežama zaista poslušaju podkast epizodu. Uzimajući u obzir značaj ponavljanja i naglašavanja ponuđenog sadržaja, redovno objavljivanje sadržaja iz podkast epizoda na društvenim mrežama, kroz priče, objave ili karusele, moguće je dobiti veći saobraćaj ka podkastu.

U današnjoj epizodi “Podkast Laboratorije”, provela sam vas kroz ključne taktike za promociju podkasta i povećanje slušanosti. Važnost razvijanja sadržaja koji povezuje i angažuje publiku je ključna, kao i jasno prepoznavanje publike sa različitih kanala. Istraživanje i angažovanje sa publikom igra važnu ulogu u kreiranju strategija za rast podkasta. Svi ovi saveti pružaju osnove za razvoj uspešnog podkasta koji će povezivati i graditi zajednicu, pretvarajući je u nove klijente.

Šta ćete saznati u ovoj epizodi:
05:41Priprema trailer epizode
10:49Odabir programa za snimanje 15:22Korišćenje Zoom-a za snimanje 18:35Snimanje u Audacity programu 21:35Isprobavanje Riverside platforme

Ako vam je ova epizoda bila korisna, ili znate nekog kome bi ove informacije značile, podelite na svojim mrežama i slobodno me označite, i prosledite onima koje ova tema zanima.

Da li želite da pokrenete svoj podkast? Napravite uticaj u svom biznisu i proširite svoju zajednicu? Imam rešenje koje će vam pomoći da to ostvarite! Podkast radionica koja će vas voditi kroz sve korake – od pripreme, preko tehničkih detalja, do promocije vašeg podkasta: Podkast_radionica

Konsultacije za pokretanje podkasta: ⁠https://tidycal.com/konsultacije/podcast-60-minutne-konsultacije⁠

Imate podkast i želite podkast reviziju vašeg podkasta kako bi još bolje radio za vas: https://tidycal.com/konsultacije/podcast-revizija

Povežimo se na više kanala: